Min bloggliste

torsdag 1. april 2010

Gresk påskebrød


Mange land har spesielle brød til påsken. Her er en oppskrift på gresk påskebrød. Dekorativt og godt. Ønsker alle som titter innom en riktig god påske.

25 g gjær
4 dl yoghurt
2 ss rapsolje
1 ss salt
ca 10 dl hv.mel

5 hele egg med skall
1 sammenpisket egg til pensling

Smuldre gjær i lunken yoghurt og løs den opp. Tilsett olje, salt og mel og elt deigen til den blir smidig (ca 5 min i kjøkkenmaskin). Hev deigen under plast ca en time.

Del deigen i tre. Kjevle 1/3 til en rund plate og kle en smurt springform. Trill de to andre til fingertykke pølser og del i 6 deler. Legg to av pølsene som et kryss i formen, de 4 andre lages til ringer. Ringene legges i mellomrommene. Plasser så de rå eggene i formen. Ett i hver ring og ett i midten av krysset. Etterhev under plast ca en time. Pensle med sammenpisket egg.
Stekes ved 200 grader i ca 30 min, nederst i ovnen. Avkjøl.
Skjær i store "kakestykker" med ett egg i hvert stykke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar