Mange land har spesielle brød til påsken. Her er en oppskrift på gresk påskebrød. Dekorativt og godt. Ønsker alle som titter innom en riktig god påske.
25 g gjær
4 dl yoghurt
2 ss rapsolje
1 ss salt
ca 10 dl hv.mel
5 hele egg med skall
1 sammenpisket egg til pensling
Smuldre gjær i lunken yoghurt og løs den opp. Tilsett olje, salt og mel og elt deigen til den blir smidig (ca 5 min i kjøkkenmaskin). Hev deigen under plast ca en time.
Del deigen i tre. Kjevle 1/3 til en rund plate og kle en smurt springform. Trill de to andre til fingertykke pølser og del i 6 deler. Legg to av pølsene som et kryss i formen, de 4 andre lages til ringer. Ringene legges i mellomrommene. Plasser så de rå eggene i formen. Ett i hver ring og ett i midten av krysset. Etterhev under plast ca en time. Pensle med sammenpisket egg.
Stekes ved 200 grader i ca 30 min, nederst i ovnen. Avkjøl.
Skjær i store "kakestykker" med ett egg i hvert stykke.
25 g gjær
4 dl yoghurt
2 ss rapsolje
1 ss salt
ca 10 dl hv.mel
5 hele egg med skall
1 sammenpisket egg til pensling
Smuldre gjær i lunken yoghurt og løs den opp. Tilsett olje, salt og mel og elt deigen til den blir smidig (ca 5 min i kjøkkenmaskin). Hev deigen under plast ca en time.
Del deigen i tre. Kjevle 1/3 til en rund plate og kle en smurt springform. Trill de to andre til fingertykke pølser og del i 6 deler. Legg to av pølsene som et kryss i formen, de 4 andre lages til ringer. Ringene legges i mellomrommene. Plasser så de rå eggene i formen. Ett i hver ring og ett i midten av krysset. Etterhev under plast ca en time. Pensle med sammenpisket egg.
Stekes ved 200 grader i ca 30 min, nederst i ovnen. Avkjøl.
Skjær i store "kakestykker" med ett egg i hvert stykke.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar